Priporočila ob razglašeni epidemiji Koronavirusa

22. 04. 2020

Aktualno

Skladno z zadnjimi odloki Vlade RS, navodil s strani pristojnih vladnih institucij, NIJZ in Teniške zveze Slovenije prosimo vse igralce, za dosledno izvajanje v nadaljevanju navedenih priporočil. S tem zavarujemo tako svoje zdravje kot tudi zdravje in varnost vseh ostalih udeležencev. V kolikor bo ugotovljeno, da se spodaj napisanega ne upošteva, bomo primorani igrišča zapreti.

Priporočila za igralca/ko tenisa:

 

 1.  Igra na igrišču mora potekati posamično (single), pri čemer je potrebno ves čas zagotavljati minimalno razdaljo med igralcema - 1,5 metra ali več. Večje skupine (trije ali štirje igralci na igrišču naenkrat) so dovoljene izključno za člane skupnega gospodinjstva.
 2. Če ste bolni ali imate katerega od simptomov respiratornega obolenja (kihanje, izcedek iz nosu, bolečina v grlu, kašljanje, povišana telesna temperatura, glavobol …) ostanite doma.
 3. Držite se priporočene oddaljenosti od osebja/zaposlenih v klubu in sledite njihovim navodilom.
 4. Prihod na igrišče naj bo največ 5 minut pred rezerviranim terminom igranja. Na igrišče pridite pripravljeni za igro. Odlaganje oblačil in drugih osebnih predmetov na skupne površine je odsvetovano.
 5. Po končani igri zapustite igrišče. Druženje in zadrževanje v klubu po končani igri odsvetujemo.
 6. Upoštevajte minimalno varnostno razdaljo 1,5 metra.
 7. Prepričajte se, da na igrišču ni rekvizitov, kateri bi lahko potencialno vplivali na prenos virusa.
 8. Izogibajte se fizičnemu stiku z drugimi igralci in njihovo opremo.
 9. Po koncu igre se ne rokujete.
 10. Preoblačenje na igrišču odsvetujemo.
 11. Hoja na nasprotnikovo stran za pregled odtisa žogice je odsvetovana. Prav tako odsvetujemo menjavo strani med samo igro.
 12. Dosledno upoštevajte splošna priporočila pristojnih organov glede zmanjšanja širjenja okužbe.

 

Trenutni ukrepi so začasne narave, verjamemo, da bomo z doslednim upoštevanjem le-teh lahko kmalu uživali na igriščih bolj svobodno.

 

Želimo vam veliko teniških užitkov in ostanite zdravi.

UO TENIS KLUBA HRASTNIK