Roger Federer: "Marin me je presenetil s fantastično igro"!

12. 09. 2014

Aktualno

NEW YORK, ZDA - 33-letni Roger Federer je bil blizu podobnega poraza že v četrtfinalu proti Francozu Gaelu Monfilsu, ki je imel 2 "match" žogici za zmago, a se mu je "zatresla" roka vključnih trenutkih. Kar ni uspelo Francozu, je opravil Hrvat in preprečil sanje Švicarja o novem naslovu na OP ZDA!

"Ja, bil sem presenečen kako je bil sposoben odigrati "backhand" in "forehand" udarce ves čas na visokem nivoju. Definitivno nisem zadovoljen z vračanjem njegovih servisov, še posebej prvega. Imel sem občutek, da vem kam bo letela žogica in na kakšen način, a ni bilo tako. Danes to ni delovalo in čestitke Marinu za izredno serviranje".

Hrvat je pokazal dobro igro tudi v ostalih elementih tenisa!

"Mislim, da je tudi odlično igral z osnovne linije in ni potrebno govoriti le o njegovem servisu. Zelo dobro je udarjal žogico iz vseh položajev. Prvi brejk sem težko prenesel po vodstvu s 40:0 in 5 izgubljenih točkah zapored. V 3. nizu sem imel manjšo priložnost, ko sem prišel do brejka, a se je on takoj vrnil. To je bila moja edina priložnost, vsa čast Čiliču, odigral je fantastično"!

Čeprav je Federer frustriran zaradi težkega poraza, upa da se bo kmalu vrnil na stare tirnice!

"Verjamem, da bom ta dvoboj hitro pozabil. Pogoji so omogočali zelo hitro igro. Marin je odlično serviral in mislim, da je bil to dvoboj "stare šole" tenisa brez velikega čakanja in dvomov z njegove strani. Nisem mu bil sposoben parirati, da bi lahko omajal njegovo psiho, sam pa nisem bil na dovolj visokem nivoju"!